Sunday, June 05, 2011

Saatku tinggalkan 'PINK'

Assalamualaikum semua. Hai, nampaknye dah lame tak update blog ni. Sibuk dan takde idea. Oke, cuti semester aku pun hanya berbaki lagi seminggu. Wuargh ! malasnye nak balik kampus + cemburu tengok abang dan pelajar ijazah lain dapat sambung cuti sampai lepas raye. Wah ! sakanlah ngkorang ea. Takpe-takpe nanti aku pun merase jugak.

cantik.tapi..tak mungin baju pengantin aku warna ini. hehe

Adatlah cuti sekolah ramai bebeno yang nak menikah. Seronok tengok pengantin sebab aku ni 'alergic' tengok orang kahwin. 'Excited' macam aku pulak yang jadi pengantin. Suke, suke, suke sangat ! tak tahu nak gambarkan macam mane rasenye lagi-lagi bile dengar bunyi kompang terase macam nak kahwin la pulak. Hahaha. Calon pun tak ade dengar dek ibu aku masak aku. Dahlah tak habis belajar lagi menggatal pulak. Kalau pergi kenduri kahwin tu biarlah tak dapat makan asalkan dapat tengok pengantin sebab aku ni tak suke sangat makan nasi minyak. Makan pun buat syarat jela takkan tak makan langsungkan. Sebenarnye aku nak cerite sikitlah tahun ni kebanyakan pasangan memilih warne tema 'pink' untuk hari persandingan mereke tu lebih-lebih lagi sebelah pihak perempuan. Cantik ! lembut je warnanye yang penting sesuailah dengan pengantin lelaki. Maklumlah, lelaki kan susah nak pakai warne-warne yang ala-ala 'jambu' ni. Tapi, serius memang cantik. Aku sangat suke pada warna-warna 'pink', merah, maroon dan yang seangkatan dengannya.

Oke masuk pade tajuk. Saatku tinggalkan 'pink' maka bermulalah 'revolusi pink'. Sane-sini aku pergi mesti ade 'pink' walaupun tak banyak sikit-sikit tu ade jugak terselit 'pink'. Tinggalkan bukan bermakne dah benci tapi berubah angin la pulak.'Pink' tu sentiase ade sebab masih elok tapi adatlah dah pakai lame sikit-sikit tu adelah cacatnye lebih-lebih lagi dah ade penambahan sikit pade konea mate ni. 'Pink' tu dah banyak berjase pade aku bermule dari tahun 2008 lagi. Banyak kisah dengan 'pink' tu. Suke-duke, sahabat-teman, cinte-sayang semue ade. 'Pink' tu lah jadi 'landmark' supaya orang senang nak kenal. Tak tahu name tapi bile jumpe kenallah jugak siap panggil 'pinky' pulak. Eeeeyuu. Tapi, kalau nak buat jahat tu kene hati-hatilah memang 'aim' habis silap-silap aku je yang kantoi. Mule-mule pakai orang pandang lain je yang tersenyum, tertawenye lain yang sibuk menanye pun ade siap cakap 'beraninye pakai warne macam ni'. Hahaha gelak jelah. Tapi, sekarang ni dah lain 'pink' pun dah mendapat tempat dihati ramai disaatku tinggalkan 'pink'. Cukuplah aku mengarut malam ni bukan nak bagi input bergune pun saje nak membebel.

'pink' aku

masih ade. mane tahu nak pakai pulak

selamat datang 'silver' baru. antara spect&handphone aku lebih memilih kamu biarpun hargenye mampu untuk membeli sebuah handphone baru~

lepas ni 'no more pinky' lah

memang teringin nak pakai yang ni at last dapat jugak alhamdulillah

2 comments:

  1. lain kali post gambar akak+spek silver pula ehhh.. hehehe.

    ReplyDelete