Friday, April 08, 2011

7 april 2011,Pantai Teluk Ketapang

Teman
saat itu kita bersama
saat itu kita bersua
saat itu kita bergembira
saat itu kita bergurau-senda
dan saat itu kita mencipta
beribu kenangan yang tak mungkin dilupa
tanpa sedar sudah 2 tahun kita bersama
kenangan yang dicipta sudah memasuki fasa yang terakhir walau perpisahan sudah mula menjenguk namun semaikanlah benih-benih mahabbah antara kita
santai petang di pantai teluk ketapang barbeque time
3 orang 'budak nakal' sendanya menghibur hati juga penyeri kelas
mengenali kalian tak pernah aku kesali walau sering berbeza arah namun matlamat kita tetap satu
ukhuwah disemai mahabbah dituai
sebersih kulit siput dilautan, seindah ukhuwah dipepasir pantai
lautan menjadi saksi tautan hati kami
walau sering bertikam lidah namun kalian tetap hero kami ;)

tarik je biar masuk laut
ukhuwah ini kerana allah perpisahan itu juga kerana allah biar terpisah jauh namun sekali berkawan akan kekal selamanya

Pejam celik, pejam celik tahun 2 ni pun dah nak sampai ke penghujung pengajian. 2 minggu lagi kami akan berhadapan dengan peperiksaan akhir. Jadi, sebelum masing-masing memasuki 'fasa tension' kami pun enjoy la dulu. Yeah ! barbeque time. Waaaaaa seronoknye dapat buat 'gathering' macam ni Maklumlah biasenye aku buat aktiviti macam ni bersama keluarge je tak sangke pulak masih berkesempatan buat dengan kengkawan kelas. Korang memang 'sporting' lah wei. Petang yang penuh dengan gelak tawa padahal pagi tadi punyelah ketat muke memasing sebab ade 'test matan nahu sarf' tapi tu semue tak membantutkan 'mood' kiteorang.Petang tu kiteorang gerak ke Pantai Teluk Ketapang pukul 3 petang (orang kat sini kate pantai airport) sebab dekat sangat ngan airport nampaklah flight turun naik hehehe. Disitulah bermulenye cerite pelajar-pelajar Pentadbiran Islam semester 4 ni. Gembira sangat tak terkate.

Banyak lagi gambar yang aku tak masukkan. Cukuplah yang kat atas tu ea. Tak larat nak masuk semue.hehe. Apepun aku nak ucapkan berbanyak-banyak terime kasihlah kepada korang yang banyak membantu merealisasikan semue ni (ceh ayat nak poyo). Kepada Masyitah dan kengkawannya sedaplah korang masak.hehe.Kepada Suzi terime kasih jugak kalau tak sebab 'sponsor' tu tak dapat melepak macam ni dan kepada Hanif terime kasih belikan kek sedap wei lembut jee. Haaaaa tak lupe kepada Pok Mat sabar je melayan kerenah kiteorang yang gilak-gilak ni. Nanti mintak tolong lagi ye Pok Mat. Hehehe.
 
  
korang memang best lahh !
 
 

 

 


3 comments:

  1. k.ika said "that are the sweet memories ever"

    i said "kenangan manis pengikat ukhuwah,kenangan pahit penyeri mahabbah"..
    ukhuwah fillah abadan abada...
    maaf atas keterlanjuran sepanjang perkenalan...:)

    ReplyDelete
  2. both of u ... thnx a lot nothing can be happy accept the times we spent together. nothing's gonna change my love for u .

    ReplyDelete
  3. sero degree xdpt dh mcmni...

    ReplyDelete